Welcome
Username:

Password:


Remember me

[ ]
Verdens mest berømte antennemast
on Thursday 15 June 2006
by Pierre author list

I afdelingen for det lidt mindre seriøse, er her nogle billeder af verdens mest berømte antennemast...

Image: eiffel175.jpg

Som de fleste ved, blev Eiffeltårnet bygget til verdensudstillingen i Paris, år 1900. Tårnet blev bygget specielt til den lejlighed, og skulle egentlig have været revet ned bag efter. Nedrivningen var sat til år 1908, og den eneste grund til at det ikke gik sådan var... radio.

Image: eiffel202.jpg

For Eiffeltårnet var et glimrende sted til antenner.
Og mens de fleste ser ud og ned, når de er helt oppe, så er vi nogen der også ser op...

Image: eiffel190.jpg

Her sendes både UHF og VHF TV og FM-radio. De hvide der sidder øverst er UHF antennerne, og neden under sidder VHF antennerne.
Desuden er der masser af link-antenner af forskellig art.
Sendeeffekten for FM-programmerne er 10 kW (kabeltabet er 3 dB, og antennesystemet har 3 dB gain, så der tilføres altså 10 kW i bunden af tårnet). Der sendes 52 programmer, så der bliver godt lunt, hvad man godt kan mærke, hvis man bevæger sig om på den side, som ligger i læ.

Ud over distribution af programmer, har tånet også en vigtig rolle til kontribution. Denne rolle er mindre end den har været, da mere og mere foregår via satellit, men link-modtagerne bruges stadig til TV-transmissioner mv. Stationen er ubemandet, hvad den har været siden 1987. Da den var bemandet, mødte TV-teknikerne ofte meget tidligt om morgenen, så tidligt at elevatorerne ikke kørte. Derfor måtte de tage trappen - en tur op på ca. 45 min.

Nu vi er her, ser vi lige over til Radio France, som bor i den cirkelformede bygning...

Image: eiffel189.jpg

Alle senderne befinder sig i dette hus, som er lige ved siden af tårnet. Bygningen har kælder i 5 etager, og det vi ser, er faktisk kun kølesystemet. Resten ligger under jorden.

Image: eiffel200.jpg
 

RSS Feeds
Our news can be syndicated by using these rss feeds.
rss1.0
rss2.0
rdf
All trademarks are © their respective owners, all other content is © Soelberg Broadcast & IT Consult ApS. Deep-linking to pages on this site is allowed.