Welcome
Username:

Password:


Remember me

[ ]
Væg/loftbeklædning i et studie
Vægbeklædning med mineraluld mv.
on Saturday 06 May 2006
by Pierre author list
in Studiebyggeri (radio)
not rated -

Dette er et svar som oprindeligt er givet i dk.medier.radio om at få et eksisterende lokale dæmpet akustisk. Der er således ikke tale om lydisolering, men om rummets efterklang/ekko mv.

Ang. materiale til at sætte på væggene/loft/gulve.
Dette er et svar som oprindeligt er givet i dk.medier.radio om at få et eksisterende lokale dæmpet akustisk. Der er således ikke tale om lydisolering, men om rummets efterklang/ekko mv.Man behøver ofte ikke skulle til firmaer som handler med lyd-udstyr for den slags. De har måske nok varen, men også prisen !
Og da den slags også bruges i det almindelige byggeri kan man lige så godt købe det der. Hos Sky Radio har vi brugt Eccophon 50 mm. Det er mineraluldsplader med en hvid for-beklædning som fås op til størrelse 270*120 cm. Dvs. at forsiden af pladen er pæn nok som den er. Desuden fås der kantskinner til, som gør at du let kan montere dem på en ramme eller direkte på væggen. Disse kan anbefales. I sin tid købte vi dem i Superbyg i Glostrup, som vist nok hedder Stark i dag. Om de har dem endnu ved jeg ikke. De skulle være til at få rundt omkring. Hvis du har en tømrer gående, så kan de normalt også indkøbe det for dig. Husk at hvis du ikke kun vil nøjes med at dæmpe høje frekvenser, så skal der hulrum til. Så sådan en plade monteret på en træ-ramme som du selv snedkererer med hulrum på 20-30 cm (gerne mere, hvis der er plads) mellem den oprindelige væg og pladen, og så har du en god lydabsorbent. Hulrummet skal ikke fyldes ud med noget.

Når du så er i gang med at snedkerere kasser, så lav dem så Eccophon pladen ikke sidder parallelt med den bagved-liggende væg - ikke fordi det i sig selv er noget problem, men de fleste rum er rektangulære og dermed med modstående parallele flader, som du dermed kan få til ikke længere at være parallelle.

Hvis du har mulighed for at sætte et nedhængt loft (også med en 20-30 cm. hulrum mellem det oprindelige og det nedsænkede loft), er det klart at foretrække.
Så samlet set: Et nedsænket loft + et par kasser som ovenfor beskrevet og Eccophon plade monteret direkte på væggen på resten af de store overflader, og så er du kørende. Og det koster ikke en bondegård.
 

RSS Feeds
Our news can be syndicated by using these rss feeds.
rss1.0
rss2.0
rdf
All trademarks are © their respective owners, all other content is © Soelberg Broadcast & IT Consult ApS. Deep-linking to pages on this site is allowed.